Starostlivosť o ruky po celý rok

Santo Volcano Spa Hand and Nail Cream

 

V bežnom živote sa väčšinou zameriavame na starostlivosť o telo a tvár a pokožka našich rúk je nám ľahostajná. Až keď vyschne a začne praskať, mnohí z nás siahajú po kréme na ruky. Zabúdame na to, že o svoje ruky sa musíme starať a neustále ich zvlhčovať.

Krásne vyzerajúce ruky sú vizitkou každého človeka. Manikúra, dobre upravená kutikula, hladká a jemná pokožka - to je to, čomu často venujeme pozornosť.

Pokožka rúk je veľmi jemná, pretože má tenkú vrstvu podkožného tkaniva. Bohužiaľ, naše ruky sú každý deň vystavené mnohým škodlivým faktorom, vrátane:

  • prachu a špiny
  • vysokej a nízkej teplote
  • antibakteriálne a dezinfekčné zložky
  • chemikálie v čistiacich prostriedkoch
  • používanie jednorázových rukavíc
  • časté umývanie rúk mydlom a sušenie
  • každodenné domáce práce vykonávané bez ochranných rukavíc
  • umývanie rúk v príliš studenej alebo príliš horúcej vode

 

Čo by ste teda mali používať, aby ste sa čo najlepšie starali o pokožku rúk?

Naučte sa pár jednoduchých krokov, ktoré pomôžu pokožke vašich rúk už po niekoľkých dňoch, aby sa upravila a zregenerovala:

Po prvé – používajte čistiace produkty (mydlá, gély, peny) s obsahom prírodných zložiek ako olivový olej, aloe alebo arganový olej, ktoré nevysušujú pokožku. Najlepšie je umyť si ruky vo vlažnej vode. Používajte prípravky bez umelých farbív a vôní, ktoré môžu podráždiť pokožku rúk a navyše spôsobiť ekzém.

Po druhé - Pravidelne si robte píling , ktorý vám pomôže zbaviť sa odumretej kože a navráti vašim rukám jednotnú farbu. Peelingy hlboko vyhladzujú a čistia pokožku. Pri výbere peelingu dbajte na to, aby obsahoval rôzne druhy olejov a ďalšie prírodné zložky, ktoré navyše dodajú pokožke vašich rúk živiny. Môžete si tiež vyrobiť vlastný peeling rúk s použitím každodenných produktov vrátane cukru, kávovej usadeniny, olejov a olivového oleja. Ak chcete rozjasniť pokožku rúk, pridajte do peelingu citrónovú šťavu. Náš kozmetický rad Santo Volcano Spa obsahuje telové peelingy, ktoré si môžete aplikovať aj na ruky.

Do tretice zvoľte hydratačné, regeneračné a zjemňujúce masky na ruky. Najjednoduchšie je naniesť si silnú vrstvu dobrého výživného krému na ruky a bavlnené rukavice, najlepšie cez noc. Jednoduchá metóda pri každodennom používaní prináša vynikajúce výsledky už po niekoľkých dňoch.

Po štvrté – Ruky si systematicky krémujte ráno a večer hydratačným krémom. Druh krému prispôsobte sezóne a potrebám. Cez deň používajte krémy, ktoré sa rýchlo vstrebávajú a nezanechávajú mastný filter a na večer hustejšie a mastnejšie prípravky. Jednou z najdôležitejších zložiek dobrého krému na ruky je urea a olivový olej.

Čo by mal obsahovať ideálny krém na ruky?

Dobrý krém na ruky obsahuje:

glycerín – hydratuje a olejuje
panthenol - zjemňuje pokožku rúk a regeneruje ju
vitamín E - omladzuje vzhľad pokožky a obnovuje ju
olivový olej – zabraňuje strate vody a upokojuje podráždenie
avokádový olej - má silný hydratačný účinok
urea – hydratuje a zlepšuje stav pokožky

Nezabúdajme ani na zvlhčenie nechtovej kožičky okolo nechtov. Stačí pár kvapiek olivového oleja a pokožka bude okamžite upravenejšia a hydratovaná!

Ako inak si môžete chrániť ruky?

Po každom umytí si treba ruky dôkladne osušiť, najlepšie mäkkou utierkou, bez zbytočného trenia. Mokré ruky sú viac vystavené napríklad nízkym teplotám a baktérie a vírusy sa môžu ľahšie rozvíjať.

Pri nízkych teplotách nezabudnite nosiť teplé rukavice.

Prejdite na menej dráždivé čistiace prostriedky (v drogériách čoraz častejšie nájdete chemikálie s prírodnými a jemnými prísadami) a noste ochranné rukavice.

Pamätajte, že najlepšie výsledky v starostlivosti o ruky prinesie pravidelná starostlivosť! 😍

Santo Volcano Spa Hand & Nails CreamSanto Volcano Spa Avaton Black Detox SoapSanto Volcano Spa Volcano Massage Black Soap

 

Santo Volcano Spa